søndag 16. desember 2012

Tegneperiode del 2

Etter blindetegningen i del 1 begynte vi med kroki, som er raske skisseteknikker av modeller.

Den første tegningen vi gjorde innenfor kroki og skisseteknikker var å tegne modeller i krusseduller. I denne oppgaven fikk vi kun noen få sekunder, ca. 30 sekunder, på å utføre de ulike skissene.


 






Her brukte vi ulike teknikker. Den første teknikken vi brukte var å tegne skissene i lik farge, også det å fokusere på formen. På de under begynte vi å fokusere mer på volum og det å fremheve skygger under armer, ben, og diverse plasser der lyset ikke kommer til. Her lærte vi også det å få volum og ulike kontraster. På den nederste tegningen skulle vi bruke strekvariasjon, og det å få volum og mørkere streker der det er skygge.

I neste oppgave innenfor kroki fikk vi litt lengre tid. Den tida skulle vi utnytte så godt som vi kunne, det å fremheve hvor stort hodet skulle være for å tilpasse den korrekte lengden kroppen. Vi vet at lengden til en voksen person tilsvarer at hodet skal gå i kroppen 7,5 ganger. Her var det også viktig å skape volum og fokusere på å markere linjene.




 



I den siste oppgaven innenfor kroki, fikk vi ennda lengre tid enn den forrige. Her skulle vi få  inn flere detaljer. Det er viktig at når man vet at man får lengre tid, så er det viktig å tegne formen først for deretter og begynne å tegne detaljer slik at man rekker å bli ferdig. 








I del 3 kommer den aller siste oppgaven innenfor tegneperioden, det er saktegningene.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar